CyberSec

A QR-kód veszélyei

2017. május 08. 15:02 - Ákoos

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük az NKE Kiberbiztonsági Akadémiája nevében!

Az Ön által meglátogatott oldalt kísérleti jelleggel hoztuk létre, amellyel a QR-kódokban rejlő veszélyekre szeretnénk felhívni a figyelmet.

Azzal, hogy QR olvasóval betöltötte ezt az oldalt számos veszélyforrásnak tehette ki az eszközét, ha ez az oldal rosszindulatú céllal jött volna létre.

Olyan rosszindulatú alkalmazások kerülhetnének így az eszközére, mint:

vírusok (pl: zsarolóvírusok), amelyek titkosítják az eszközön lévő fájlokat, és aminek feloldásáért cserébe pénzt követelnek a támadók.


adathalászat (amelynek következménye lehet pl. személyiség lopás, pénzügyi adataink megszerzése)

Trójai programok (pl: keylogger-billentyűzet naplózók), amelyekkel megfigyelhetik internetes tevékenységét, vagy átvehetik a hatalmat az eszköze felett.
Ennek következményeként áldozatává válhat például social engineering támadásnak.

Social engineering: Olyan  bizalmas információk megszerzésére irányuló támadási forma, amely a technológiai sérülékenységeket és az emberi tényező gyengeségeit együttesen használja ki. Bővebben: Humán alapú; IT alapú támadások.

Amennyiben többet szeretne tudni az aktuális kiberbiztonsághoz kapcsolódó kérdésekről kövesse Facebook oldalunkat.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr5812490041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása